Supermarjahillo

Hillon voi tehdä helposti kiisselijauheesta käyttämällä puolet vähemmän vettä. Valmiissa kiisselijauheessa on kuitenkin hyvin vähän varsinaisia marjoja. Puolukkakiisseliä en ole löytänyt, ja joskus puolukkahillokin olisi tarpeen. Hillon keittämiseen metsässä kannattaa nähdä vaivaa, jos haluat hieman ravintorikkaamman vaihtoehdon. Kuivatut marjat voi korvata tuoreilla.

Ainekset neljälle lettujen kanssa

 • 6 g  marjajauhetta (esim karpalo / mustikka / puolukka / ruusunmarja, noin 5 tl)
 • 30 g  hillosokeria (noin 2 rkl, vähemmänkin riittää, jos laitat vähemmän vettä)
 • 45 g  kokonaisia kuivattuja marjoja (makeutettuja kokonaisia kuivattuja karpaloita tai puolukoita, gogi- tai mulberimarjoja tai kuivattuja mustikoita, pilko mahdollisimman pieneksi etukäteen niin saat tasaisemman hillon)

Paino: n. 80 g
Veden tarve: 100-130 ml

Valmistus

 1. Sekoita marjajauhe ja hillosokeri desilitraan kylmää vettä.
 2. Keitä viitisen minuuttia. Tai kiehauta, anna seistä ja lämmitä uudelleen, jos haluat säästää polttoainetta.
 3. Lisää kuumaan hillopohjaan pieniksi pilkoitut kokonaiset marjat (niiden ravintoarvot säilyvät paremmin, kun niitä ei keitä). Anna marjojen turvota ja hillon jäähtyä rauhassa valmistaessasi aterian muita osia esimerkiksi lettuja. Hillo on kuumana vetelää mutta jähmettyy jäähtyessä. Lisää vettä tarvittaessa. (Ensimmäiseen hillotestiin laitoin lisäksi 1 rkl perunajauhoja, jolloin se näytti kuumana hyvältä, mutta jäähtyneenä hillosta tuli liisterimäistä sementtiä – hyvää sekin oli kaikesta huolimatta.)
 4. Jos hilloa jää yli, sen voi syödä seuraavana aamuna puuron kanssa. Annos on vajaa 1,5 dl, ja se riittää neljälle tai kolmelle ahmatille tai kahdelle useampaan kertaan. Pienempi annos on vaikea valmistaa.

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Ei kuivattamista, Jälkiruoka, Juhlava, Vähän vettä Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Supermarjahillo

 1. Paluuviite: Munalettu | Tunturikeittiö

 2. Paluuviite: Kookosletut | Tunturikeittiö

 3. Paluuviite: Köyhät ritarit | Tunturikeittiö

 4. Paluuviite: Amaranttikeksit | Tunturikeittiö

 5. Paluuviite: Gluteeniton tikkupulla | Tunturikeittiö

 6. Paluuviite: Instant kerroskiisseli | Tunturikeittiö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s