Kirjat

Haluatko istua kotisohvalla ja kuolata kauniita maisemia ja haaveilla herkullisista aterioista eränuotiolla? Tunturikeittiö -blogin reseptejä on julkaistu myös kahdessa kirjassa. Cooking in landscapes (2011) on englanninkielinen valokuvateos, jossa on pelkästään reseptejä. Viiden tähden vaellus -kirja (2014) on monipuolinen retkeilyn perusopas aloittelijalle, virkistävä ruokakirja kokeneelle vaeltajalle. Kirjassa on runsaasti ennen julkaisemattomia reseptejä.

Viiden tähden vaellus

Viiden tähden vaellusKauniit maisemat, hyvä sää, kunnon varusteet, mukava maasto, paras seura – mikä tekee vaellusretkestä onnistuneen? Vastauksia on yhtä monta kuin vaeltajiakin, mutta yksi asia nousee kaikilla tärkeäksi: hyvä ruoka.

Viiden tähden vaellus antaa eväitä sekä vaellusretkien että retkiruokien suunnitteluun. Se auttaa retkikohteiden ja varusteiden valinnassa, reitin suunnittelussa ja rinkan pakkaamisessa. Kirjan runsailla ohjeilla kuivaat ja valmistat oikeat, maistuvat ja ravitsevat ruoat. Kuljitpa jalan, meloen, lumikengillä tai hiihtäen, hyvin syöneenä jaksaa paremmin.

Kirja rakentuu kuuden erilaisen retken ympärille. Vaellustilanteet etenevät lyhyestä pidempään ja merkityiltä poluilta tiettömiin erämaihin. Kirjan ohjeilla kokemattomankin on helppoja ja turvallista lähteä nauttimaan luonnosta.

Kirja-arvosteluja:

Kirjaa on saatavissa kirjastoista ja kirjakaupoista.

Nimi: Viiden tähden vaellus
Kirjoittaja: Piritta Kantojärvi
Julkaisija: Tammi
ISBN: 978-951-31-7683-9
Koko: 21 x 21 cm
Sivumäärä: 224
Julkaisupäivämäärä: 9.5.2014

Cooking in Landscapes

Upea valokuvakirja englanniksi. Suurikokoiset valokuvat ja reseptit ovat pääosassa, muun tekstin määrä minimoitu. Laajennettu II painos sisältää 44 reseptiä.

Lue arvostelu Outa-lehdessä

Lue kirja-arvostelu Outa-lehdessä 3/2011 >

Kirjan voi hankkia suoraan kirjoittajalta (etunimi.sukunimi at gmail.com) hintaan 46,20 euroa (sis. alv 10%) + postituskulut (noin 6 euroa Suomessa). Kirjaa on saatavissa myös Kaapelin kaupasta samaan hintaan (Kaapelitehdas, kahvilan vieressä, Tallberginkatu 1 C, Helsinki).

Nimi: Cooking in Landscapes – Vegetarian and Fish Recipes for Explorers
Kirjoittaja: Piritta Kantojärvi
Kustantaja: omakustanne
ISBN: 978-952-92-9444-2
Koko: A4
Sivumäärä: 60
Julkaisupäivämäärä: 21.9.2011

6 vastausta artikkeliin: Kirjat

 1. merjakytoaho sanoo:

  Kirja ostettu ja siihen tutustuminen aloitettu. Lähden ensimmäiselle vaellukselle (Karhunkierrokselle) porukassa,, jossa on yhteensä yhdeksän henkilöä ja kaksi koiraa 😉

 2. Ellu-Kana sanoo:

  Vuoden paras joululahja saatu: Viiden tähden vaellus – kirja. Kiitos kirjoittajalle♥

 3. Piritta sanoo:

  Kiitos kiitoksista ja antoisia luku- ja eräkokemuksia!

 4. Leo sanoo:

  Hei, saako kirjaasi vielä ostettua jostain? Nopealla googlettamisella en löytänyt jälleenmyyjiä. Terveisin aloitteleva retkeilijä 😀

  • Piritta sanoo:

   Hei, Englanninkielistä kirjaa saa minulta ja Kaapelitehtaan kirjakaupasta Helsingistä. Viiden tähden vaellus -kirjan painos on loppu. Olen kysynyt kustantajalta, voisiko siitä tehdä uuden painoksen, mutta asia on vielä kesken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s