Energiapallot

Innostuin kehittelemään ravintorikkaita suklaakeksejä. Ennen eräkäyttöä testasin reseptiä kotona. Kauniita ei tullut; näyttävät pieniltä pihveiltä. Mutta odotas vaan kun saat suuhusi! Kuumia suklaakeksejä! Söin kaikki ensimmäiset testikappaleet suoraan pannulta – kaikki ihan yksin. Ajattelin annoksen riittävän kuitenkin kahdelle.

”Suklaakeksit” ovat erittäin makeita vaikka niissä ei ole sokeria. Ainekset ovat oikeastaan liiankin terveelliset: runsaasti proteiinia ja hyviä rasvahappoja sekä kuitua, magnesiumia, kalsiumia, rautaa ja muita mineraaleja, vitamiineja, antioksidantteja ja aminohappoja. Mukana ei ole mitään ”turhaa”.

Ystävieni mielestä näissä kekseissä ei ole tarpeeksi kaakaota, jotta ne voisivat olla suklaakeksejä. Eivätkä ne ole kuulemma keksejäkään, koska ne eivät ole kovia eikä niissä ole jauhoja. ”Kuumat suklaakeksit” piti nimetä uudelleen Energiaherkuksi.

Keksit jäävät hieman raa-aksi sisältä, mutta pinta on paistamisen jälkeen rapea. Itseasiassa ”keksit” voi pyöritellä palloiksi ja syödä raakanakin. Ne ovat tahmeita, joten carob-, kaakaojauheessa tai kookoshiutaleissa pyörittely on tarpeen, jos niitä ei paista.

Ainekset (6 kpl)

 • 14 g raakakaakaota (10 kokonaista kaakaopapua)
 • 4 g hampun siemeniä (noin 1 tl kokonaisia)
 • 40 g cashew pähkinöitä (voi laittaa puolet manteleita)
 • 40 g kuivattuja taateleita (6-7 kpl)
 • 5 g kauraleseitä (noin 2 tl)
 • 1 tl rypsiöljyä (jos paistat) TAI raakojen pallojen päällysteeksi carob-, kaakaojauhetta tai kookoshiutaleita

Paino: 108 g
Veden tarve: 45 ml

Valmistus

 1. Etukäteen: Murskaa pähkinät, siemenet ja kaakao hienoksi juuri ennen lähtöä. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi. Sekoita yhteen muiden kuivien aineiden kanssa.
 2. Valmistus: Lisää 3 rkl puhdasta kylmää vettä ja turvota muutama tunti. Jos teet raakoja palloja, pyörittele ne palloiksi turvotuksen jälkeen ja kuorruta päällysteellä.
 3. Paistaminen: Voit sekoittaa öljyn taikinaan tai käyttää sen paistamiseen. Taputtele kahden lusikan avulla kuumalle pannulle kuusi litteää keksiä. Paista ruskeiksi molemmin puolin. Varo polttamasta (kuvasta näkyy, etten itse aivan onnistunut). Ei haittaa, jos keksin keskusta jää raa-aksi, se tekee niistä pehmeät.
 4. Pistele poskeesi lämpiminä. Tuoreina keksit ovat rapeita ja suussasulavia (Jos sattuisi jäämään yli, niin seuraavana päivänä pehmeitä – parempi tehdä joka päivä uusi annos).Energiaherkku

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Ei kuivattamista, Vähän vettä, Välipala Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Energiapallot

 1. Maria sanoo:

  Loistava resepti, taatusti tulen tekemään näitä!

 2. Piritta sanoo:

  Pari varoitusta: Nämä keksit ovat addiktoivia! Oli pakko tehdä niitä uudestaan kahden päivän päästä. Ja tietysti ajattelin niitä koko ajan. Ekan satsin jälkeen olin vielä illalla myöhään aivan ylipirteä – siis syötyäni kaikki kuusi keksiä iltapäivällä. Taitaisi mennä yöunet, jos näitä keksejä söisi illalla liian monta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s