Juhlava sienirisotto

Erityisen juhlava eräruoka, joka on helppo ja nopea valmistaa. Jos jätät kesäkurpitsan pois, kaikki muut ainekset löydät kaupasta.

Jos haluat tarjota sienirisoton kalan lisukkeena, katso myös hieman arkisempi versio sienirisotosta.

Suuntaa-antava ravintoarvio per hlö (ilman sherryä): energiaa 392 kcal, proteiinia 13,7g, rasvaa 14g

Ainekset kahdelle:

  • 125 g  pikarisottoriisiä (15 min keittoaika)
  • 13 g    kuivattuja siitakesieniä tai kanttarelleja (voit käyttää myös tuoreita sieniä, esim. pari tattia)
  • 35 g  kuivattuja keittovihanneshiutaleita, valkosipulia (vastaa 2 kynttä), kesäkurpitsaa, aurinkokuivattua tomaattia ja paprikaa
  • 15 g  vaaleaa soijarouhetta
  • 18 g  pari isoa nokaretta voita
  • persiljaa, rakuunaa, basilikaa, timjamia, mustapippuria (ja aavistus suolaa)
  • 10 g  paahdettuja mantelilastuja (kuorineen) tai hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
  • 20 g  hyvää parmesaania, jos on
  • 14 g  reilu loraus tai pari kuivaa valkoista sherryä, jos jaksaa kantaa mukana (esim. La Guita, Manzanilla, Espanja, 15%)

Paino: 250 g

Veden tarve: alle litra, josta ainakin osa puhdasta

Mushroom Risotto with Almonds

Valmistus:

  1. Liota sienet erikseen pienessä vesitilkassa (esim. minicripissä). Soijarouheen ja kasvikset voit liottaa samassa purkissa.
  2. Paahda mantelilastut, jos et ole tehnyt sitä lähtiessä.
  3. Laita sienet kattilan pohjalle, kuumenna ja anna nesteen haihtua pois. Lisää voita ja paista kevyesti (makua irtoaa enemmän kuin vain keittämällä).
  4. Lisää liotettu soijarouhe ja vihannekset riisin kanssa pataan. Keitä niukassa vedessä (3-4 dl) hiljalleen ja lisää vettä vähitellen tarpeen mukaan, kunnes risotto on kypsä. (Jos käytät keittämistä edellyttävää järvivettä, huolehdi, että viimeinenkin tilkka kiuhuu riittävän pitkään.)
  5. Lisää lopussa sherry, mausteet ja mantelit.
  6. Tarjoile parmesaanilastujen kanssa.

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Ei kuivattamista, Juhlava, Pataruoka Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Juhlava sienirisotto

  1. Paluuviite: Mantelikala | Tunturikeittiö – Cooking in Landscapes

  2. Anders Nylander sanoo:

    Voisikohan tuossa ajatella sellaista vaihtoehtoa, että esikeittäisi normirisottoriisiä tuossa viinissä ja voissa kunnes neste on poistunut? Silloin ei tarvitsisi ottaa voita (= sulaa kuiteski) mukaan omassa rasiassaan eikä myöskään viiniä minkäänlaisessa pullossa? Saisi vähennettyä hieman roskiensa määrää samalla. Seosta varten voisi sitten hankkia vakuumipussin vaikka, niin pysyy ilmatiiviinä.

  3. Piritta sanoo:

    Normirisottoriisiä voi esikypsentää. Hyvä idea!
    Voita en kuitenkaan laittaisi mukaan esikypsennykseen, koska rasvaisten ainesten kuivattaminen ja säilyttäminen on vaikeaa – rasva härskiintyy. Voi säilyy eräretkillä yleensä erittäin hyvin. Sherryn olemme laittaneet 2 dl muovipulloon (sherry säilyy paremmin kuin viini ja sitä tarvitsee vähemmän).

  4. Paluuviite: Mantelikala | Tunturikeittiö

  5. accattd sanoo:

    Fuskaan… eli kaytan Gallon Risotto Brontoa, johon lisaan mukana olevien kuivasienten peraan itse poimittuja ja siipaleina voissa haudutettuja. Mutta tulipa hyvia maustamisvinkkeja jatkoon!

  6. Paluuviite: Nopea hiilloskala | Tunturikeittiö

Jätä kommentti