Valkosuklaavanukas

Helppo ja nopea valkosuklaavanukas, joka on parhaimmillaan juuri poimittuen marjojen kera. Kuvassa kuivattuja karpaloita ja valkosuklaarouhetta. Herkullisia koristeita ovat myös mustikkasuklaarouhe ja kuivatut mansikat.

ValkosuklaapannacottaTämä resepti syntyi kun lemppari jälkkärini Tumma suklaavanukas ei sopinut täydellisesti kala-aterioiden kanssa (liian tuhti), piti miettiä jotain muuta. Syntyi Mokkavanukas ja Valkosuklaavanukas. Pannacottamaisen rakenteen saat käyttämällä maissitärkkelyksen sijasta agaragar-jauhetta, mutta se on hieman monimutkaisempaa (ks. Suklaakuningattaren kakku -resepti Viiden tähden vaellus -kirjassa).

Ainekset kahdelle

 • 60 g maitojauhetta
 • 80 g valkosuklaata (vuole lastuiksi tai leikkaa muruiksi)
 • 30 g maissitärkkelystä (Maizenaa)
 • 10 g hedelmäsokeria
 • 10 g vaniljasokeria
 • aavistus kanelia
 • 1-3 tl lakkalikööriä, jos on
 • Pinnalle: gogimarjoja, mansikoita, vadelmia, puolukoita tai mustikoita (kuivattuja tai tuoreita)

Paino: 200-230 g
Veden tarve: noin 5 dl

 Valmistus

 1. Sekoita kaikki ainekset suklaata ja koristeita lukuunottamatta kattilassa ja 1 dl kylmää puhdasta vettä (näin maitojauhe ei paakkuunnu).
 2. Lisää kattilaan 3-4 dl kiehuvaa vettä ja sekoita hyvin. Voit käyttää myös pelkästään kylmää vettä, mutta silloin valmistus kestää hieman kauemmin. Keitä maitokiisseliä pari minuuttia kunnes se paksunee sopivasti tai kunnes ensimmäiset kuplat nousevat pintaan.
 3. Sekoita valkosuklaa nopeasti joukkoon.
 4. Kaada vanukas kahteen mukiin tai muuhun kippoon. Laita pinnalle runsaasti marjoja tai suklaarouhetta.
 5. Anna jäähtyä, jos mahdollista.

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Ei kuivattamista, Ei liotusta, Jälkiruoka, Juhlava Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s