Aivopähkinäpihvit

Näin kaupassa valmiin hamppupihvi-seoksen. Selvisi, että se ei ollut kummoisen makuista sellaisenaan. Niinpä innostuin kokeilemaan omien pihvien kehittelyä. Näin syntyivät hamppusienipihvit ja aivopähkinäpihvit. Jälkimmäiset voittivat makutestin, ja ensimmäisiä vielä kehittelen lisää. Pihvien nimi tulee siitä, että saksanpähkinöiden nimi tuppaa välillä unohtumaan – ”ne aivojen näköiset”. Näitä pihvejä voi valmistaa kotonakin!

Ainekset 2-3:lle, riippuen lisukkeiden määrästä

 • 40 g saksanpähkinöitä
 • 50 g hampun siemeniä (kuorimattomat maistuvat miedommilta kuin kuorimattomat)
 • 50 g mantelijauhoa
 • 8 g kuivattua sipulia
 • 20 g kuivattua taatelia (4 kpl)
 • kuivattuja valkosipulilastuja (< 1 g)
 • mustapippuria (2 ml), valkopippuria (1 ml), kuminaa (2 ml jauhettuja siemeniä), persiljaa (4 ml), basilikaa (2ml), oregano (2 ml), meiramia (1ml), rakuunaa (1ml), suolaa (2 ml)
 • 1-2 rkl voita tai rypsiöljyä (15-30 g)

Paino: alle 200 g

Veden tarve: alle 2,5 dl

Valmistus

 1. Etukäteen: Jauha pähkinät ja siemenet juuri ennen lähtöä hienoksi murskaksi. Pähkinöissä oleva rasva härskiintyy nopeammin murskana. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita jauheisiin. Mausteet voi laittaa mukaan jo tässä vaiheessa. Pakkaa kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta 1 litran pussiin.
 2. Valmistus: Laita pussiin 2 dl puhdasta kylmää vettä. Liota pihviainesta vähintään 4 tuntia. Liian lyhyen liotuksen jälkeen pihvit eivät pysy paistettaessa kasassa.
 3. Liotuksen jälkeen tarkista maku ja koostumus. Pihvitaikinan tulee olla kosteaa ja märin käsin muovailtavissa. Lisää tarvittaessa puhdasta kylmää vettä varovasti mukaan. Liian märkä taikina ei pysy paistettaessa kasassa.
 4. Sekoita öljy taikinaan tai laita se paistinpannulle. Pihvit ovat paistettavissa myös kuivalla pannulla, helpoiten leivinpaperin päällä. Pyörittele noin 10 palloa ja taputtele ne kuumalle pannulle pihveiksi. Pienet pihvit (noin 1 cm paksut) on helpompi paistaa kuin suuret.
 5. Paista ruskeiksi molemmin puolin.
 6. Tarjoa vihermuhennoksen kanssa (yhdistelmä toimii erinomaisesti!).

Tämä resepti on julkaistu Outa-lehdessä 2013 >

Pinaattimuhennos ja pähkinäpihvit

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Ei kuivattamista, Paistokset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Aivopähkinäpihvit

 1. Otava sanoo:

  Kokeilin näitä melontavaelluksella. Käytin seesaminsiemeniä hampun siementen sijaan. Laitoin varmaan liikaa vettä, sillä pihvit eivät pysyneet kasassa. Niistä tuli mössöä, mutta silti hyviä. Yksi kaikkiruokainen vaelluskaveri kehui parhaaksi kasvisruoaksi, mitä oli ikinä syönyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s