Vihreä thaikeitto

Tuulisena ja tihkusateisena päivänä kuumasti maustettu ruoka tuntuu hyvältä. Vihreään thaikeittoon voi lisätä tuoretta kalaa, jos sitä on tarjolla. Ilman kalaa annos on painoonsa nähden ravintoarvoiltaan kevyehkö. 

Ainekset kahdelle:

 • thai mausteet kuivattuna: 2-3 kaffir limen lehtiä, 1 sitruunaruoho paloina, 1-3 pientä punaista chilipalkoa ilman siemeniä, pieniksi tikuiksi leikattua inkivääriä, puolikas lime kuorineen siivutettuna (yht. n. 15 g)
 • 20-30 ml thai kalakastiketta (pakkaa 5 cl muovipulloon)
 • 20 g vihreää thai currytahnaa (pakkaa pieneen minigrip pussiin)
 • 30 g kookosjauhetta (esim Wok’n Roll. huom! kookoshiutaleet ei käy!)
 • 20 g kuivattua kesäkurpitsaa
 • 5 g kuivattuja (katka)rapuja
 • 15 g kuivattuja pitkiä vihreitä papuja (pakasteesta kuivattuja)
 • 5 g kuivattua sipulia (kesäsipuli varsineen)
 • 8 g kuivattuja keittovihanneksia (esim. Risetti)
 • 5 g kuivattuja kirsikkatomaattisiivuja
 • 60-100 g laadukkaita paksuja riisinuudeleita

Paino: 200 – 245 g

Veden tarve: alle litra

Valmistus:

Green Thai Soup

 1. Liota sitruunaruoho ja valkosipuli erikseen (esim omassa minigrip pussissaan). Liota kasvikset ja ravut myös eri purkeissa. Tomaatit voi laittaa rapujen kanssa samaan (jolloin ne jäävät näkyville annoksessa) mutta ne voivat olla myös kasvissekoituksessa.
 2. Keitä kasvikset kattilassa lähes kypsiksi. Laita syrjään odottamaan.
 3. Tee kastike: Laita liotetut mausteet trangian kannelle liotusvedessään muiden mausteiden kera ja haihduta vesi pois. Lisää öljyä ja paista kevyesti. Lisää vettä ja kookosjauhe.
 4. Yhdistä: Sekoita kastike kasvisten joukkoon kattilassa. Tässä vaiheessa voit kontrolloida tulisuutta (mitä ei voi tehdä, jos teet kastikkeen ensin kattilan pohjalla ja keität siinä kasvikset kypsiksi, mutta toki se on mahdollista ja helpompaakin). Lisää nuudelit, ravut, tomaatit ja tarvittaessa (puhdasta) vettä. Kiehauta keitto kypsäksi.
 5. Poista kaffirlimen lehdet, sitruunaruoho ja limesiivut.

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Kalakeitot, Kasviskeitto Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Vihreä thaikeitto

 1. Paluuviite: Punainen thaikastike ja riisiä | Tunturikeittiö

 2. Paluuviite: Thai Munakoisoa ja riisiä | Tunturikeittiö

 3. Riitta sanoo:

  Tämä oli kyllä maukas keitto. Katkarapujen sijaan päiväretkellä oli purkkilohi ja kasvikset oli tuoreita.

 4. Riitta sanoo:

  Tämä on näköjään kestosuosikki vaellukselle. Talvella lisänä oli pussitonnikalaa. Nyt laitan katkaravun tilalle kuivattua kanajauhelihaa. Oikaisen valmistuksessa ja laitan kaikki aineet ruokatermariin ja kiehuvan veden päälle. Kiitos hyvistä resepteistä. Mukaan on lähdössä myös härkäpapukeitto, perunasienipata ja Pinda banaani ilman ruokabanaania.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s