Meririsotto

MeririsottoMeririsotto on näppärä lounas. Tästä on tullut klassikko, koska kaikki ainekset on helppo hankkia ja resepti on nopea valmistaa hankalissakin olosuhteissa – vaikka kaatosateessa tai lumihangessa. Liotettavia osia ei ole ja vettäkin tarvitaan vain alle puoli litraa. Miinukset tässä reseptissä ovat paino ja pakkausjäte sekä tonnikalan epäeettisyys.

Ravintoarvio per hlö: energiaa 390 kcal, proteiinia 22,5 g, rasvaa 12 g, natriumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, a-vitamiinia

Ainekset kahdelle:

  • 125 g  täysjyvä pikariisiä (10min keittoaika tai pikarisottoriisiä: 15 min)
  • 170g   tonnikalaa (2 pkt, á 85g, lime pepper mausteilla)
  • 5 g  sitruunamehua, jos on (ei välttämätön, jos tonnikala on maustettua)
  • pippuria ja yrttejä
  • 2-5 g    merilevähiutaleita
  • 10 g    voita, jos on

Paino: 315 g
Veden tarve: 4 dl

Valmistus:

  1. Keitä riisi kypsäksi (ei tarvitse siivilöidä, jos käytät pussiin pakattua riisiä tai jos keität riisin sushiriisin tapaan: laita kattilaan 2cm enemmän vettä kuin riisiä, älä hämmennä alun jälkeen, pidä kansi paikallaan).
  2. Lisää tonnikala, merilevä ja voita.

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Ei kuivattamista, Ei liotusta, Kalapadat, Nopea, Vähän vettä Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s