Retkikaakao

Energiajuoma, joka on hyvää niin kylmänä kuin kuumanakin. Yksi annos on iso mukillinen (3,2 dl), voit tehdä pienempiäkin annoksia. Oli kesä tai talvi, retkikaakao on ihanaa illalla nuotion ääressä, rommilla höystettynä.

Ravintoarvio per annos (35 g) ilman rommia: energiaa 140 kcal, hiilihydraatteja 20,4 g, proteiinia 9,2 g, rasvaa 1,8 g, kuitua 2,5 g, kaliumia 629,4 mg, kalsiumia 269,7 mg, magnesiumia 69,1 mg, sinkkiä 1,42 mg, rautaa 1,2 mg, folaattia 31,96 ug, lisäksi on A-vitamiinia, B1-vitamiinia, seleeniä, natriumia ja fosforia.

Ainekset per annos

 • 6 g     tummaa kaakaota (n. 3tl)
 • 8 g     tummaa sokeria (n. 2 tl)
 • 1 g    vaniljasokeria (n. 1/4tl)
 • 18 g    maitojauhetta (hyla, n. 2 rkl)
 • 5 g     soijajauhoa (n. 1 rkl)
 • aavistus suolaa
 • tilkka kylmää puhdasta vettä
 • 2,5 dl     kuumaa vettä
 • (1 tl    rommia)

Valmistus

 1. Sekoita sopiva määrä kaakaota valmiiksi ennen lähtöä (esim. 6-10 annosta 8 päiväksi kahdelle).
 2. Kaakaota tehdessä laita reilu 4 rkl jauhetta ison kupin pohjalle. Sekoita se ensin tilkkaan kylmää puhdasta vettä ja lisää sitten vasta kuuma vesi (ja tilkka rommia). 2,5dl annokseen laita jauhetta reilu 3 rkl.

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Ei kuivattamista, Ei liotusta, Juhlava, Juomat, Nopea Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Retkikaakao

 1. Paluuviite: Omenapaistos | Tunturikeittiö

 2. JM sanoo:

  Voiko tumman kaakaon tilalla käyttää raakakaakaojauhetta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s