Retkikaurapuuro

Tämä on meidän tyypillisin aamupuuromme: nopea ja tuhti. Retkikaurapuurossa on kaikkea: proteiinia, kuituja, rasvaa, vitamiineja ja hivenaineita. Se on nopea valmistaa ja tiskiä tulee vain omat puurolautaset. Annoksen kokoa on helppo muokata. Lepopäivinä 70 g puurohiutaleita (2 x valmis annospakkaus) riittää, muina päivinä 100 g on paikallaan. Höysteiden määrän voi pitää samana.

Ainekset kahdelle:

  • 70-100 g  pikakaurapuurohiutaleita (1 min keittoaika eli vain kuuma vesi päälle)
  • 10 g  soijajauhoa tai tattarileseitä (reilu 1 rkl, sisältää runsaasti kuitua ja proteiinia, voi laittaa molempiakin)
  • 15 g  siemensekoitusta (öljyhamppun, kurpitsan, auringonkukan siemeniä ja/tai pellavansiemenrouhetta) (n. 1,5 rkl)
  • 30 g kuivattuja marjoja kokonaisina ja/tai jauheena: kuivattuja karpaloita, mustikoita, omenoita, tyrni-, mustikka- tai puolukkarouhetta (kokonaiset marjat ovat parempia kuin valmiit kiisselijauheet, mutta olemme joskus tehneet yhden lämminkuppipussillisen kahdelle hilloksi). Kuivattu luomubanaani ja luomuaprikoosi ovat osoittautuneet myös hyviksi! Älä tingi marjojen painosta, makean himo voi yllättää!
  • 15 g  nokare voita (n. 1 rkl), jos on
  • hieman suolaa (pakkaa oma suolapussi aamiaispussiin, niin sitä ei tarvitse etsiä maustepussista, joka ainakin meillä on usein eri paikassa)
  • Lisuke: 18 g maitojauhetta (n. 1 rkl), jos on (pakkaa muovipurkkiin, menee nopeasti tahmeaksi minicripissä)

Paino: 125-188 g

Veden tarve: n. 5-7 dl (+ 1-4 dl maidon / marjakiisselin tekemiseen)

Valmistus:

  1. Jaa kaikki ainekset (mahdollista kiisseliä ja maitoa lukuunottamatta) kahdelle lautaselle ja sekoita yhteen. Lisää kiehuva vesi (2,5-3,5 dl per annos koosta riippuen)  ja sekoita hyvin. Lisää voinokare ja anna sen sulaa.
  2. Sekoita pienessä kupissa lämminkupin kiisselijauho kuumaan veteen (1 dl) ja tee siitä hillosilmä molemmille. Jos käytät enemmän vettä saat tietysti kiisseliä.
  3. Jos käytät kuivattuja marjoja, voit kiisselin sijasta tehdä lisukkeeksi maitoa. Sekoita 1 rkl maitojauhetta 1dl kylmää puhdasta vettä.

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Aamiainen, Ei kuivattamista, Ei liotusta, Nopea Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Retkikaurapuuro

  1. Paluuviite: Riisipuuro | Tunturikeittiö – Cooking in Landscapes

  2. Paluuviite: Supersankarin suklaapuuro | Tunturikeittiö

Jätä kommentti