Tofupinaattipasta

Helppo ja tuhti kasvisruoka. Ennen lähtöä on kuivattava 1 pkt tofua, pieni parsakaali ja 1,3 pussia pakastepinaattia. Jos sopivasti sattuu, pasta-annoksen kanssa voi tarjoilla muutamia tuoreita paistettuja sieniä.

Oletko testannut kuivattuja tofulastuja? Kuivattu tofu on keitettynä nahkeaa ja jämäkkää, mielestäni sen suutuntuma on parempi kuin tuoreessa. Yksi retkikuntani jäsenistä oli täysin erimieltä ja jätti tofulastut lautaselle. Kaikki muut kaapivat lautasensa tyhjäksi.

Huomaa: annos on kahdelle. Kolmen henkilön annos ei ihan mahdu Trangian isompaan kattilaan.

20170923_180720.jpg

Ainekset 2:lle

  • 70 g kuivattuja tofulastuja (vastaa 1 pkt maustamatonta Jalotofua)
  • 16 g kuivattua pinaattia tai nokkosta (vastaa noin 200g pakastepinaattia)
  • 14 g kuivattua puolikypsää parsakaalia (vasta yhtä pientä tuoretta)
  • Pari hyppysellistä kuivattuja valkosipulilastuja, 3mm basilikaa, 2 mm mustapippuria, suolaa maun mukaan
  • Noin 160g pastaa
  • 1 rkl oliivi/rypsiöljyä
  • 45g cashew pähkinöitä koristeluun
  • 35g parmesaani juustoa koristeluun
  • Tuoreita ketunleipiä koristeluun

Paino: noin 355 g
Veden tarve: noin 1 litra

 

20170917_123908.jpg

Valmistus

  1. Laita kuivattu tofu, pinaatti, parsakaali ja mausteet liotuskippoon  tai suoraan kattilaan turpoamaan noin yhteen litraan kylmää vettä (10-60 minuutiksi)
  2. Keitä kiehuvaksi
  3. Lisää pasta.
  4. Keitä kypsäksi. Jos vettä on liikaa, jätä kansi pois loppuvaiheessa. Vettä ei valuteta pois, koeta laittaa sitä juuri sopiva määrä.
  5. Lisää öljy ja sekoita.
  6. Jaa lautasille ja koristele juustolla, pähkinöillä ja ketunleivillä.

20170917_130939.jpg

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Nopea, Pataruoka Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tofupinaattipasta

  1. sakke sanoo:

    Miten tehdään kuivattuja tofulastuja? Valutatko nesteen pois, pilkot ohutta viipaletta ja laitat papereiden/pyyhkeiden väliin kuivumaan pidemmäksi aikaa? Sitten keittää ja kuivariin vai kuinka?

    • Piritta sanoo:

      Hei, Kiitos kysymästä. Kuivaan tofun tekemällä siiitä juustohöylällä ohuita lastuja. Sitten kuivuriin tai uuniin samaan tapaan kuin esim kesäkurpitsa. Ei tarvii keittää. Kuiva tofu on melko kovaa, napsahtaa poikki sormien välissä.

Jätä kommentti