Tattarituorepuuro

Sain inspiraation kokeilla tuorepuuroja luettuani Paula Heinosen ja Satu Silvon kirjan Satumaista voimaa arkeen ja kohdattuani tuorepuuroreseptejä parissa muussakin paikassa. Ajattelin, että tuorepuuro voisi sopia hyvin tilanteeseen kun keittimen polttoaine on loppu ja tulta ei saa sytytettyä. Tuorepuuro voidaan kuitenkin myös keittää, mikäli kyseistä tilannetta ei tule (lämpimäksi puuroksi parempi resepti on kuitenkin tämä).

Epäilin aluksi syvästi, miten tuorepuuro mahtaa toimia. Testasin siis tuorepuuroja kotona. Ensimmäinen testituorepuuro sisälsi 100g erilaisia siemeniä, 60 g aprikoosia ja 50 g quinoaa (painava, mutta huikeat ravintoarvot). Avopuolisoni totesi, että hänellä olisi nokka, jos hän söisi siemeniä aamiaiseksi. Soseutettuna puuro oli aivan ok, mutta metsässä ei ole tehosekoitinta. Jatkan kyseisen reseptin testausta ja jaan tulokset myöhemmin. Sen sijaan toinen versio onnistui, se on tässä alla.

Ainekset kahdelle:

  • 100 g  kokonaisia tattarisuurimoita (huuhdo erittäin hyvin ennen matkaa kylmällä ja kuumalla vedellä)
  • 50 g  kuivattuja makeutettuja karpaloita
  • 30 g auringonkukan siemeniä

Ravintoarvo arvio per hlö:
Energiaa 355 kcal, proteiinia 10,5 g, rasvaa 9,1 g, kuituja 7,1 g, rautaa, kalsiumia, magnesiumia

Paino: 180 g

Veden tarve: reilu 4 dl puhdasta kylmää vettä

Voit tehdä puurosta pienemmän annoksen käyttämällä 70g tattaria, 40g karpaloita ja 20g auringonkukan siemeniä (tällöin vettä n. 3 dl). Jos puuro on tarkoitettu pulmatilanteisiin, se ei saa olla liian painava.

Valmistus:

  1. Jaa ainekset kahdelle lautaselle. Kaada vesi päälle (sen verran, että peittyvät reilusti). Liota yön yli kannen alla.
  2. Kaada aamulla ylimääräinen liotusvesi pois ja lisää kylmää puhdasta vettä, jos puuro jää liian kuivaksi. Syö sellaisenaan. Pureskele huolellisesti, vaikka tattari pehmeneekin liottamalla yllättävän hyvin.
  3. Puuro on hyvää myös keitettynä (tarvitsee vain kiehauttaa liottamisen jälkeen).

Tietoja Piritta

This is blog is written for lovers of nature, beauty and pleasure. Upgrade your hiking experience by exploring great cooking in landscapes! I'm hooked in fishing and hiking in Lapland. Since 2005 I've spent most of my holidays in the wilderness, at least a week per year, some years much more. Dreaming about it and planning the trip months ahead makes the experience last longer! It is great to share my passionate hobby with you. I hope this blog and my wilderness cooking books will offer you plenty of inspiration.
Kategoria(t): Aamiainen, Ei kaasua, Ei kuivattamista, Nopea Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s